Ben je er zelf klaar voor om energetisch consulent te worden? Wil je je eigen praktijk oprichten en/of consulent worden op een bellijn?
Onze jaaropleidingen voorzien je van de nodige achtergrond en zijn op maat van je eigen interesses samen te stellen!

Voel je je op de ene of andere manier verbonden met het Hogere door:

 • Helderziendheid
 • Helderhorendheid
 • Helder voelen
 • Helder weten
 • Helder ruiken
 • Energiestroming via je handen

Wil je jezelf ontwikkelen tot consulent in een eigen praktijk, om consulten te geven op een bellijn? Vajra Coaching kan zeker iets voor jou betekenen.

Aan de hand van een telefonisch intakegesprek kijken we samen wat jouw vaardigheden tot dan toe zijn en wat je motivatie is. Naargelang jouw kennis en interesses, wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende modules.

Bij volledige voltooiing van een module, krijg je telkens een certificaat.


Welke modules kan ik volgen?

Basismodule - verplicht

Iedere opleiding tot Energetisch Consulent bevat een basismodule die verplicht gevolgd dient te worden. Deze basismodule biedt een achtergrond in verschillende disciplines die we samen zullen overlopen om met de nodige kennis van start te gaan en je eigen cliënten correct en grondig te kunnen begeleiden. Je leert er onder andere basistechnieken en -achtergrond om spiritueel werk te verrichten, hoe je je praktijk op punt zet, hoe je omgaat met cliënten, etc. 

Deze module loopt over 4 lesdagen van 6 uren, 9.00-16.00 uur of 10.00-17.00 uur. De uitgebreide inhoud en indeling hiervan wordt besproken tijdens het intakegesprek. Vragen mogen steeds gestuurd naar info@vajracoaching.be

Inbegrepen: cursuspakket (map, pen, notitieblok) & lunch.

Modules Kaartleggen - optioneel

Je kan ervoor kiezen om je te verdiepen in de Lenormandkaarten, Emotiekaarten en/of Themakaarten. Per gekozen module gaan we verder in op de basis en betekenissen van de desbetreffende kaarten. Naarmate de opleiding vordert, leren we de kaarten te combineren en steeds meer in te voelen om zo dieper te kunnen gaan kijken.

 

 • Module Lenormandkaarten

De Lenormandkaarten worden gebruikt om te kijken waar je staat ten opzichte van je job; je relatie tot je partner, kinderen, ouders, vrienden of jezelf.
Wat heb je onder controle, wat niet, hoe stellen anderen zich op naar jou toe, naar je thuis, op liefdesvlak, bij afscheid, moeilijkheden, etc. 
De kaarten geven een concrete kijk op situaties of vragen. Je leert bestaande leggingen en eenvoudige manieren om snel een antwoord te kunnen bieden op de vraag van een cliënt. Met het oog op consulten geven in je toekomstige praktijk, oefenen we op reële situaties en gebeurtenissen. Je krijgt de kans om onder begeleiding een live consult te geven.

Deze module loopt over 4 x 3 lesuren

Inbegrepen: uitgebreid cursuspakket en Lenormandkaarten (Gilded Reverie). 

 

 • Module Emotiekaarten

De Emotiekaarten gaan dieper in op iemands emoties, reacties en gedragingen. Waarom reageert iemand emotioneel? Van waar komen die emoties? Hoe staat een persoon tegenover jou? Welke emoties hebben een grote invloed op je eigen leven? 
Via de Emotiekaarten kom je regelmatig ook in contact met situaties uit het verleden en vorige levens, gidsen, zielsverwanten, ...  
De Emotiekaarten kunnen mooi in combinatie met de Lenormandkaarten gebruikt worden voor een heel gedetailleerde legging. Je kan ze ook op zichzelf gebruiken om in de diepte personen en situaties te kunnen duiden. Je leert de kaarten vlot te hanteren en krijgt de kans om te oefenen op reële situaties en personen.

Deze module loopt over 4 x 3 lesuren.

Inbegrepen: cursuspakket. De kaarten zijn apart te verkrijgen.

 

 • Module Themakaarten

Deze module leert je hoe je de Themakaarten het best kan interpreteren. De kaarten kunnen duiding geven bij een legging met andere kaarten, of op zichzelf een beschrijving geven van de persoon in kwestie. Waarom heeft iemand een gedachtepatroon of houding? 
Naast een beter inzicht in de verschillende thema's, leer je ook hoe je de kaarten kan combineren om zo een schets te maken van iemand op een bepaald moment.

Deze module loopt over 2 x 3 lesuren.

Inbegrepen: cursuspakket. De kaarten zijn apart te verkrijgen.

 

 • Module Reiki / Energiehealing - optioneel

In deze module word je opgeleid tot energiehealer / Reiki-Master in het Usui System of Natural Healing.
Je leert o.a.:

Werken met Reiki-energie
Reiki I Inwijding: theorie en praktijk
Reiki II Inwijding: theorie en praktijk
Reiki IIIA & IIIB Inwijding: meesterschap; inwijdingen en theorie

 

 • Module Reiki I

Reiki I dient in de eerste plaats voor onszelf. Het is zeker een trigger voor onze eigenwaarde. Een stukje groei voor lichaam en ziel. Het is een proces van uitzuivering van oude gedachtepatronen die zich vastzetten in ons lichaam. We leren een fundament opbouwen waarop we onze verdere gedachten en handelingen kunnen laten steunen. Een verrijking voor ons groeiproces! 

Deze module loopt over 2 x 4 uur.

Het is mogelijk dat je geen behoefte hebt om anderen in te wijden in je praktijk. In dat geval volstaat een Reiki I-inwijding. De energie stroomt al voor je en je kunt anderen ook behandelen in je praktijk.

 

 • Module Reiki II

In deze discipline worden de Reikisymbolen aangeleerd. Deze symbolen dienen ter ondersteuning van de Reikibehandeling en kunnen helpen gerichter te gaan werken op bijvoorbeeld inzichten, kracht, afstand, karma en gevoel.

Deze module loopt over 1 x 4 uur.

Het is mogelijk dat je geen behoefte hebt om anderen in te wijden in je praktijk. In dat geval volstaat een Reiki II-inwijding. De energie stroomt al voor je en je kunt anderen ook behandelen in je praktijk én op afstand.

 

 • Module Reiki IIIA & IIIB

In de IIIA-inwijding vindt er een gesprek plaats tussen de Reiki-beoefenaar en de Reiki-Master over wat het betekent om Master te worden. Na de inwijding door Margaux is de leerling "Aspirant-Master".

Inwijding IIIB is het "Meesterschap". Het Meestersymbool wordt ingewijd. Reiki IIIB geeft je de mogelijkheid om anderen in te wijden.

Deze module loopt over 1 x 4 uur (IIIA) en 1 x 4 uur (IIIB).

 • Module Pendelen - optioneel

Pendelen is een discipline op zich. Het vergt bovenal een goede concentratie en een zuivere verbinding met het Hogere.

Tijdens deze module leer je hoe je je kan afstemmen alvorens je kan beginnen. Daarnaast oefenen we samen op de juiste formulering van je vragen en doen we een heel aantal praktijkoefeningen om jouw voeling met de pendel te toetsen. 

Pendelen heeft veel oefening nodig. Je dient tijdens het verloop van deze module dus vaak op jezelf te pendelen om zo je connectie met de pendel en betrouwbaarheid van antwoorden te versterken.

De cursus bij deze module bevat een aantal basispendelkaarten en een heel aantal oefeningen. Er is de mogelijkheid om een uitbreidingspakket met een 20-tal extra pendelkaarten aan te schaffen.

Deze module loopt over 2 x 3 lesuren

Inbegrepen: cursus en oefenmateriaal.

 

 • Module Consulent op een bellijn - optioneel