Gespannen en ontwricht: 7 tips om stress te verminderen

Een veeleisende job, een gezin, een vriendenkring, nog een aantal hobby’s… We ervaren met zijn allen veel meer stress dan vroeger. De coronacrisis heeft nog een flinke portie druk toegevoegd. We hadden dan wel meer tijd om aan onszelf te denken en nieuwe passies te ontdekken, maar toch zijn we onrustig en voelen we ons ontwricht.

Lees meer »

5 tips om beter om te gaan met angst

Angsten, we hebben er allemaal mee te maken. Ze worden gecreëerd door ervaringen die een impact op ons hebben, op mentaal niveau en op emotioneel niveau. Angst komt voor in verschillende vormen. Ze kan ons als een schaduw achtervolgen in het leven en ons beperken in wat we doen, wat we willen of waarin we geloven.

Lees meer »

Ongezonde Vriendschappen Loslaten

We kennen het allemaal. Af en toe verliezen we vrienden. Of je verliest elkaar eenvoudigweg uit het oog, of je groeit uit elkaar of er gebeurt iets en je stopt met tegen mekaar te praten, ...

Lees meer »

De kracht van het positief denken

Boeddha zei het reeds: "Ál hetgeen wij zijn is het resultaat van datgene wij gedacht hebben. Onze toestand wordt bepaald door onze gedachten. Als een mens spreekt of handelt onder invloed van negatieve gedachten, dan zal de pijn hem achtervolgen, zoals het wiel de kar volgt van de os, die de kar trekt".

Lees meer »

Het verhaal van Ganesha

Ganesha is de zoon van Shiva en Parvati, Indische Goden. Hij wordt genoemd als God van kennis en wijsheid. Hij neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Hindoes bidden tot Ganesha als ze iets nieuws beginnen, gaan reizen of verhuizen.

Lees meer »