Weetjes

KRISTAL IN DE KIJKER - Tibetaanse turquoise

Tibetaanse turquoise is niet alleen een prachtige edelsteen, maar het heeft ook diepe culturele en spirituele betekenissen in de Tibetaanse traditie. Het wordt gewaardeerd om zijn schoonheid en wordt vaak gebruikt in sieraden en religieuze voorwerpen.

Lees meer »

De heilzame werking van peterselie

Peterselie kennen we als toevoeging aan soepen en gerechten. Bij de Oude Grieken en Romeinen - en sinds de 16e eeuw in heel Europa - werd het kruid populair voor zowel culinair als medicinaal gebruik. Het staat erom bekend dat het de geur van uien en knoflook wegneemt.

Lees meer »

Kruiden en planten voor in huis

Kruiden kan je in potten, bloembakken of op vensterbanken kweken, zodat je steeds omgeven bent door hun beschermende geur. Bind bosjes gedroogde lavendel en munt aan het plafond, en bazielkruid in de keuken, buiten het bereik van hitte en stoom. Lavendel, laurier of rozemarijn verbranden in een open haard in de woonkamer doet de ruimte geuren en verdrijf negatieve vibraties.

Lees meer »

Draag jouw astrokleur

Draag je astrologische kleur of een talisman in die kleur om je unieke identiteit en kwaliteiten te benadrukken, wat vooral een succes blijkt als de zon in je horoscoopteken staat. Dat wil zeggen rond je verjaardag, maar ook als je je bedreigd voelt of een gebrek aan vertrouwen hebt.

Lees meer »

KRISTAL IN DE KIJKER - Amber (Barnsteen)

Barnsteen, ook wel Amber genoemd, is een fossiele hars die miljoenen jaren geleden uit de bomen is gedropen. Barnsteen heeft vaak een warme gele tot oranjebruine kleur en kan ook andere kleuren hebben zoals groen, blauw of zwart. Barnsteen wordt met name gevonden aan de oevers van de Oostzee en in de Dominicaanse Republiek. Soms heeft Barnsteen fantastisch mooie insluitsels van planten en insecten, alsof je naar een foto kijkt uit een ver verleden. 

Lees meer »

Blog

Gespannen en ontwricht: 7 tips om stress te verminderen

Een veeleisende job, een gezin, een vriendenkring, nog een aantal hobby’s… We ervaren met zijn allen veel meer stress dan vroeger. De coronacrisis heeft nog een flinke portie druk toegevoegd. We hadden dan wel meer tijd om aan onszelf te denken en nieuwe passies te ontdekken, maar toch zijn we onrustig en voelen we ons ontwricht.

Lees meer »

5 tips om beter om te gaan met angst

Angsten, we hebben er allemaal mee te maken. Ze worden gecreëerd door ervaringen die een impact op ons hebben, op mentaal niveau en op emotioneel niveau. Angst komt voor in verschillende vormen. Ze kan ons als een schaduw achtervolgen in het leven en ons beperken in wat we doen, wat we willen of waarin we geloven.

Lees meer »